Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Серпневі колегії органів управління освітою
  • 27 серпня 2015

Наприкінці серпня, напередодні 2015-2016 н.р. в районах, містах області, обласному центрі проходять розширені засідання колегій відповідних органів управління освітою. Така колегія Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА відбулась 26 серпня в облдержадміністрації. Вона і дала старт таким заходам у районах і містах області.

В роботі колегії взяли участь Гугнін Е.А. – заступник голови облдержадміністрації, члени колегії, Гринь Н.І. – голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Фролов М.О. – ректор Запорізького національного університету, народний депутат України, профільні заступники голів райдержадміністрацій, міських голів, керівники органів управління освітою, закладів освіти, голови районних, міських організацій Профспілки.

В своїй доповіді новопризначена директор Департаменту Т.Я. Озєрова проаналізувала роботу галузі за 2014-2015 н.р. та окреслила завдання нового навчального року. Вона зазначила, що всі 605 загальноосвітніх шкіл, 513 дошкільних навчальних закладів, 42 професійно-технічних та 61 позашкільний заклади області до нового навчального року готові. На проведення капітальних та поточних ремонтів із бюджетів різних рівнів задіяно 27 млн. гривень.

Голова обласної організації Профспілки Н.І. Гринь зупинилась на таких важливих питаннях як виплата надбавок педагогічним працівникам та бібліотекарям, щорічної винагороди, порушень керівниками органів управління освітою та закладів освіти трудового законодавства при виконанні вказівок з приводу економії коштів, нарахування і виплати індексації доходів, розмір заробітної плати працівників освіти, припинення діяльності студентських санаторіїв-профілакторіїв.

“Зменшення освітянського заробітку на сьогоднішній день набуває болючого резонансного характеру ще й тому, що драматизм ситуації підсилюється постійним зростанням цін на товари та комунальні послуги” – зазначила Надія Іванівна.

Констатуючи факти конкретних порушень трудового законодавства, оплати праці, вона закликала сторони соціального партнерства до конструктивного діалогу, відповідальності, дотримання законодавчих норм.

Закінчивши свій виступ словами Конфуція, вона нагадала, що найважливішим для народу є повага влади. Люди гинуть від вогню та металу, голоду та холоду, але ще ніколи від поваги та любові.

За підсумками розширеного засідання колегій Департаменту освіти і науки прийнято низку рішень щодо подальшого розвитку системи освіти області.

27 серпня в кіно-концертному залі ім. О. Довженка в м. Запоріжжі пройшла відповідна міська розширена колегія. В ній також прийняли участь Гринь Н.І., голови районних організацій галузевої профспілки м. Запоріжжя, голови первинок закладів та установ освіти.

Департамент освіти по новому підійшов до проведення серпневої колегії. Основні питання та досягнення в освіті м. Запоріжжя було розкрито через мультимедійний супровід. А потім поділилися досвідом роботи директор Комунарського ТВО Романчук С.Ю. з питання роботи з громадськістю, з питання національно-патріотичного виховання директор колегіуму “Елінт” Ленінського району О.А. Зайковська. Цікавим був виступ про учнівське самоврядування в закладі освіти “Ліга-лідер”.

Міський голова О.Ч. Сін запевнив що всі виплати і доплати працівникам будуть виплачуватись у повному обсязі і вчасно. Щорічна винагорода в 2016 році буде виплачена у розмірі посадового окладу.

Напередодні навчального року всім учасникам колегії та освітянам міста побажали миру, злагоди, нових творчих успіхів і перемог.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки