Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Світлій пам’яті Леонової Л.М.
  • 25 серпня 2015

22 серпня після хвороби на 72 році життя пішла з життя голова найбільшої в м. Запоріжжі і області районної організації Профспілки Людмила Миколаївна Леонова. Тяжко говорити і думати про неї в минулому часі. Вона пішла із життя неочікувано. Спокійна і доброзичлива, щедра і безвідмовна у будь-якій ситуації. Принциповий профспілковий лідер, професіонал своєї справи.

Вона народилась 22 січня 1944 року в с. Ульянівці Миколаївської області. Мати і батько працювали в колгоспі в Миколаївській області. З 1946 року мама виховувала доньку одна, т.я. батько був репресований.

Закінчила середню школу №59 м. Запоріжжя. В 1962 році закінчила педагогічне училище. Вищу освіту за фахом викладача дошкільної педагогіки і психології отримала в Бердянському державному педагогічному інституті ім. П. Осипенко в 1991 році.

Свій трудовий шлях після педучилища в 1962 р. розпочала в ДНЗ №19/137 заводу “Запоріжсталь”. Пропрацювала в ньому до 1984 р. Була головою профспілкового комітету. В 1984 році призначена завідуючою ДНЗ №258 Орджонікідзевського району.

В 1989 році обрана головою Ради голів профкомів і профорганізаторів Орджонікідзевського району, якою і керувала до червня 2015 року.

Нагороджена Почесними грамотами обласного комітету Профспілки, Центрального комітету Профспілки (2007, 2011 р.р.) ФПУ (2005, 2009, 2013 р.р.), нагрудним знаком ЦК ППОНУ “Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України” (золота відзнака) в 2012 р.

Гарна, щира, справедлива жінка, турботлива мати, талановитий організатор і керівник. Її завзяття, небайдужість, принциповість, увага до членів Профспілки завжди заслуговувала повагу членів Профспілки, профактиву і соціальних партнерів, колег по профспілковій роботі.

Обласний комітет Профспілки виражає дітям та онукам Л.М. Леонової щирі співчуття з приводу великої втрати, сумує за втраченою колегою, товарищем, небайдужим профспілковим лідером.

В серцях рідних, близьких, колег по профспілковому руху залишиться довга, добра, світла пам’ять про Людмилу Миколаївну Леонову.

Прес-служба
обласної організації
Профспілки