Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • В Бердянській міській Територіальній громаді створили Спільний представницький орган профспілок
В Бердянській міській Територіальній громаді створили Спільний представницький орган профспілок
  • 22 червня 2021
IMG 5753
 
Запорізька обласна рада профспілок 17 червня провела зустріч з представниками галузевих профспілок Бердянської міської територіальної громади.
 
На засіданні представників профспілок обговорили питання ведення соціального діалогу на території міської громади, для чого прийняли рішення про створення Спільного представницького органу профспілкових організацій на цій території. Головою Спільного представницького органу профспілкових організацій Бердянської міської територіальної громади одноголосно  обрали Григорія Кузьмова – голову Бердянського райкому профспілки працівників культури, заступником – Ніну Моненко – голову Бердянської міської організації профспілки працівників освіти. Учасники засідання затвердили Положення про Спільний представницький орган профспілкових організацій Бердянської міської територіальної громади, основним завданням якого є  консолідоване представництво і захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок в територіальній громаді, у відносинах з об’єднанням роботодавців, ведення соціального діалогу на території місцевої громади та інші.
 
Голова Запорізької обласної ради профспілок Віталій Каплій проінформував присутніх про основні напрямки роботи профспілок на сучасному етапі, про роботу VIII з’їзду Федерації профспілок України, який відбувся 25 травня п. р. та затверджену на цьому з’їзді Стратегію діяльності Федерації профспілок України на 2021 - 2026 роки «Час дій та якісних змін». Також повідомив присутніх про роботу обласних профспілок щодо соціально-економічного захисту працюючих, підтримки  і підписання зареєстрованих на сайті Верховної Ради України електронних петицій проти прийняття антипрофспілкових та антинародних законопроектів за реєстр. №№ 5371, 5388, які порушують фундаментальні права людини: трудові права та право на об’єднання у профспілки, позбавляють працівників середнього та малого підприємництва індивідуального та колективного захисту від свавілля роботодавців, а також про звернення до народних депутатів від Запорізької області щодо підтримки вирішення цих  та інших питань.
 
За матеріалами сайту
ФПУ