Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • ІІІ пленум та президія комітету Запорізької ОО ППОНУ
ІІІ пленум та президія комітету Запорізької ОО ППОНУ
  • 4 червня 2021
4 червня 2021 року відбулися засідання президії та ІІІ пленуму комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.
 
На президії розглянуто підсумки навчання профспілкових кадрів і активу в 2020/2021 н.р.
 
Карантинні обмеження останнього року, пов’язані з COVID-19, внесли зміни у формат профспілкового навчання. Відсутність можливості особистого спілкування, колективного обговорення питань, неможливість масових зібрань та відвідувань закладів освіти значно ускладнили виконання основних статутних завдань. Нові форми роботи – використання електронної пошти, Viber, відеочату Zoom дозволили організовувати засідання виборних органів, семінари, тренінги у форматі відео-конференцій.
 
Заслухавши та обговоривши інформацію заступника голови обласної організації Профспілки Юдіна Ю.І., президія комітету обласної організації Профспілки постановила відзначити як кращу, організацію профспілкового навчання у Гуляйпільській, Приазовській, Приморській, Якимівській об’єднаних територіальних організаціях, Запорізькій, Мелітопольській, Пологівській районних організаціях Профспілки, Бердянській, Мелітопольській, Енергодарській міських організаціях Профспілки, Вознесенівській, Дніпровській, Комунарській, Олександрівській, Шевченківській районних організаціях Профспілки м. Запоріжжя, ППО Мелітопольського державного педагогічного університету.
 
ІІІ пленум комітету підвів підсумки виконання Угоди між Департаментом освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та комітетом ЗОО ППОНУ на 2017-2020 роки. Сторони соціального партнерства проінформували про стан її виконання, який було визнано в цілому задовільним. Пленум відзначив, що захисні положення Галузевої та обласної угод сприяли вирішенню питань, пов’язаних з трудовими договорами, оплатою праці, регулювання робочого та часу відпочинку, визначенню додаткових соціальних пільг і гарантій. Договірним процесом охоплено 950 закладів дошкільної, середньої, позашкільної, вищої освіти, понад 48 000 їх працівників, що становить 100% від облікової чисельності.
 
Члени обласного комітету Профспілки обговорили і прийняли за основу проєкт нової обласної галузевої Угоди на 2021-2025 роки, підтримали пропозиції спільної комісії Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА та комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо збереження структури чинної Угоди, включення в проект нової Угоди частини положень, які не втратили своєї актуальності, і тих, які не вдалося забезпечити зумовленими нагальними проблемами, включивши до неї нові пункти із Галузевої Угоди між Міністерством освіти і науки України і Всеукраїнськими Профспілками працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки.
 
На пленумі була обговорена і затверджена Програма дій Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2021-2025 роки
 
Питання, що стосувались виконання діючої та заключення нової обласних галузевих Угод, викликали жваве ділове обговорення серед учасників пленуму та обмін думками.
 
З усіх питань президії та пленуму були прийняті відповідні виважені рішення.
 
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки