Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Освіта та наука для України є стратегічними сферами
Освіта та наука для України є стратегічними сферами
  • 31 травня 2021
49655252 303 
 
Для успішного розвитку української освіти ключовими умовами є розбудова необхідної інфраструктури, забезпечення кадрового потенціалу, мотивація здобувачів освіти та її актуальний зміст, що відповідає потребам сучасного світу.
 
Про це йшлося на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука» у Києві.
 
«Країна, яка прагне бути конкурентоспроможною в сучасному світі, має визначити освіту та науку своїми стратегічними сферами, - наголосив Президент України Володимир Зеленський. - Адже розвиток демократичного, успішного, активного суспільства, розвиток будь-яких сфер – чи то безпека й оборона, завжди актуальна економіка, медицина, промисловість, ІТ чи агро – все це неможливо без добре освічених, ерудованих, креативних наших громадян».
 
Глава держави зазначив, що тема освіти є першочерговою та дуже важливою, адже вона стосується навчання, виховання й становлення наступних поколінь українців, які будуватимуть країну в майбутньому. «Саме тому сьогодні нашим пріоритетом є розвиток кожної ланки освіти: дошкільної, початкової, базової, професійно-технічної, вищої освіти та подальшої освіти дорослої людини протягом усього її життя.», – сказав Президент.
 
Перша умова – це розбудова інфраструктури. Також йдеться про державні програми з відродження професійно-технічної освіти та відновлення й розбудови студентських гуртожитків. Друга важлива умова стосується кадрового потенціалу.
 
Президент нагадав, що цьогоріч були підвищені заробітні плати для українських освітян.
 
«Але зупинятись на цьому не можна. Ми повинні знаходити нові механізми та кошти для того, щоб вони відчували престижність своєї професії, а молоде покоління хотіло працювати в закладах освіти. Ми маємо боротись за українських вчених, забезпечувати науково-технічну базу для досліджень. Повинні активно впроваджувати їхні відкриття та інновації в реальне життя, сприяти їхній участі у міжнародних проектах і зміцненню їхнього авторитету у світовому середовищі науковців», – наголосив він.
 
За матеріалами сайту
ФПУ