Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
День вишиванки в ДНЗ «Малятко»
  • 21 травня 2021
У цьому році день вишиванки відзначають 20 травня.
 
День вишиванки – улюблене свято українського народу.
 
Цього дня прийнято вдягати національне вбрання, куди б не довелося йти – на роботу, на зустріч із друзями, загалом куди завгодно. Як продовження Дня Землі, Дня довкілля ювілейний 15 – рік Всесвітнього дня вишиванки присвячено екологічним проблемам, зокрема вирубці лісів, висихання річок і забруднення довкілля пластиком та традиційній українській музиці.
 
 
З великою радістю долучилися до цього свята всі вихованці, працівники та батьки  дошкільного навчального закладу (дитячий садок) «Малятко» Великобілозерської сільської ради. Серце переповнялося радістю та гордістю за наших маленьких україночок та українців, коли весь садок замайорів різномаїттям кольорових вишиванок.
 
Цього дня діти, вихователі, працівники – усі прийшли на свято вишиванки у барвистих сорочках. Свято пройшло надзвичайно цікаво, так як кожен дошкільник готувався до цього і відчував велику відповідальність. Було організовано та проведено цікаве дійство «Вишиванка-символ Батьківщини» за участю дітей та дорослих нашого закладу. В святковій залі лунали українські пісні, вірші, діти водили хороводи, виконували запальні українські таночки. Дівчата взяли участь у «параді вишиванок». 
 
Протягом дня з дітьми кожної групи проводились цікаві заняття, присвячені ознайомленню з українською вишиванкою, традиціями її створення та носіння, з історією української вишивки, про значення кольорів та символів. Тож в цілому святковий день тут видався напрочуд змістовним, інформативним та пізнавальним.
 
 
Проведення такого свята продемонструвало, що дошкільнята разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв та традицій свого народу.
 
Як добре, що є  ще одне свято, яке об’єднує всіх українців. Проводячи такі заходи, ми вчимо дітей пам’ятати про своє коріння, виявляти бажання гідно носити вишиванки, любити Україну, єднатися, бо ми всі – одна родина. Бережімо, пам’ятаймо та пропагуємо українську вишиванку, єдину і неповторну. Адже ми українського роду, а йому нема переводу.
 
Завідувач ДНЗ «Малятко
І.Барановська