Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • День та тиждень охорони праці в Мелітопольській МОП
День та тиждень охорони праці в Мелітопольській МОП
  • 6 травня 2021
З метою привернення уваги до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням на засіданні президії Мелітопольської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України було розглянуто питання організації тижня та Дня з охорони праці під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР» з 26 по 30 квітня 2021 року. Головам ППО були надані рекомендації, щодо долучення до організації тижня та Дня з охорони праці та оновлення інформаційного стенда, з використанням плакату «Інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки здоров’я та роботі»
 
 
Первинні профспілкові організації Мелітопольської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України приєднались до організації та проведення Тижня та Дня охорони праці. Профактив, голови ППО та громадські інспектори з охорони праці прийняли участь у розробці та організації заходів із відзначення у 2021 році Дня охорони праці.
 
У закладах дошкільної освіти були організовані тематичні наради, виставки, проведення практичних занять з надання першої долікарської допомоги та правил використання первинних засобів пожежогасіння. Голови ППО та громадські інспектори з охорони праці прийняли участь у роботі комісій конкурсу на краще безпечне робоче місце, оновили інформаційні куточки з охорони праці та провели інформативні заходи, відповідно до плану організації та проведення Дня та Тижня з охорони праці в закладі на 2021 рік.
 
 
Заклади загальної середньої освіти планували та організовували заходи до Дня та Тижня з охорони праці з урахуванням карантинних вимог та формату надомної роботи педагогічних працівників закладів. Онлайн лекції, онлайн тренінг «Психогігієна професійної діяльності педагога в умовах дистанційного навчання», віртуальна вікторина «Освітній процес - охорона праці – талант»,  відеозаняття з надання першої допомоги потерпілим, та інші інформаційні заходи пройшли за участю голів ППО та громадських інспекторів з охорони праці закладів загальної середньої освіти.  Поруч з теоретичними заходами були проведені практичні заняття з правил охорони праці, безпеки життєдіяльності, протипожежної безпеки для технічних працівників закладів, творчий конкурс акровіршів та постерів до Дня охорони праці, щорічна акція з придбання засобів індивідуального захисту та миючих засобів.
 
 
Мелітопольська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України висловлює щиру подяку всім керівникам закладів освіти та головам ППО за активну позицію щодо популяризації питань охорони праці, організацію та проведення заходів до Всесвітнього Дня та Тижня з охорони праці. Підсумки Тижня охорони праці будуть розглянуті на травневій президії міської організації.
 
 
Прес-служба
Мелітопольскої МОП