Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Підсумки проведення Тижня та Дня охорони праці
  • 5 травня 2021
Для того, щоб День охорони праці став ефективним інструментом під час карантинних обмежень, Мелітопольська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України та первинні профспілкові організації закладів освіти залучили до участі в заходах якомога більше працівників.
 
Цьогорічний День охорони праці відзначаємо в особливих умовах. З метою належного відзначення Дня охорони праці в 2021 році Мелітопольська РОП підготувала для використання в роботі та розмістила на офіційному  сайті, сторінці соціальної мережі, поширила в інший доступний спосіб План заходів з відзначення Дня охорони праці в 2021 році та матеріали про стан охорони праці та захист прав працюючих.
 
 
28 квітня голова Мелітопольської РОП  Ксенія Захарова  в режимі онлайн у своїй презентації розповіла як належним чином організувати День охорони праці,  про відповідальність щодо недотримання вимог охорони праці та безпеки життєдіяльності та нагадала Розділ колективного договору «Охорона праці», ознайомила з особливостями освітнього процесу в умовах COVID-19 та  рекомендаціями щодо запровадження заходів із запобігання поширенню COVID-19 на робочих місцях.
 
 
Також цей Тиждень відрізнявся особливою насиченістю науково-методичних, роз'яснювально - пропагандистських заходів, під час яких використовувалися дистанційні форми роботи. Так голова постійної комісії з охорони праці Лариса Артюх була присутня на онлайн конференції «Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі – 2021», цей  захід організований Держпрацею та журналом «Охорона праці» за підтримки Проєкту ЄС-МОП та онлайн- марафоні кращих практик  28 квітня  "Безпека на кожному підприємстві – 2021».
 
Підсумком заходів Тижня охорони праці стало проведення  огляду-конкурсу із визначення найкращого навчального закладу який  забезпечив у 2021 році якісне функціонування системи охорони праці. Підсумки комісія з охорони праці підіб’є 7 травня 2021 року.
 
 
Підсумовуючи результати проведення Тижня охорони праці можна з впевненістю констатувати, що питання охорони праці в житті сучасного суспільства посідає особливе місце, адже саме від таких знань та вмінь залежить щасливе та безпечне майбутнє.
 
Прес-служба
Мелітопольської РОП