Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Школа студентського профспілкового активу ЗНТУ – 2015
Школа студентського профспілкового активу ЗНТУ – 2015
  • 26 червня 2015

У час, коли майбутні абітурієнти прощаються із школою, студентство дружно до неї йде. Адже з 29 до 31 травня 2015 року на острові Хортиця пройшла ІІ Школа студентського профспілкового активу ЗНТУ – 2015!

За підтримки ВАТ «Запоріжсталь», ЗНТУ, Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України та профкому студентів ЗНТУ захід проводиться уже другий рік поспіль на БВ «Металург» ВАТ «Запоріжсталь», що на острові Хортиця. Тут профком студентів збирає найактивніших, найталановитіших, найпозитивніших для того, щоб перевірити їх на міцність, дружність, кмітливість і жвавість, а також щоб незабутньо провести останні дні весни у найкращій компанії!

Цього року в змаганнях взяли участь 17 команд, що представили:
  • профбюро студентів всіх факультетів ЗНТУ;
  • профбюро студентів коледжів ЗНТУ: ЗГК та ЗЕТК;
  • Студентських рад гуртожитків №2, №3, №4 і гуртожитку ЗКР ЗНТУ.

Щодо учасників слід зазначити, що на відміну від минулого року, цього разу були дійсно особливі команди. По-перше, всі були раді бачити команди-дебютанти: команду профбюро студентів ФУФКС, а також команду студентської ради гуртожитку ЗКР ЗНТУ. Новачки гідно показали себе, із задоволенням та інтересом взявши участь у змаганні. По-друге, на нас чекали команди-сюрпризи! Ними виявилися збірні: команда студентських рад гуртожитків №2 і №3 ЗНТУ «23», а також команда профспілкового активу різних факультетів «Команда Быстрого Реагирования». «23» вразили всіх нестандартним тандемом чоловічого та жіночого гуртожитків ЗНТУ, своєю дружністю та винахідливістю, а «КБР» неймовірною оперативністю та взаємопідтримкою, адже на відміну від інших, команда утворилася за два дні до змагань.

Цього року молодь пройшла такі захоплюючі випробування:
  • Візитка: креативна презентація команди з метою знайомства з учасниками. Команди співали, танцювали, радували жартами, креативними костюмами, стіннівками та презентаціями.
  • Естафета. Тут усі показали свій спортивний потенціал, повеселилися та порадували глядачів уміннями бігати-стрибати.
  • «Сніданок студента». Після зарядки і естафети командам випала можливість порадувати один одного смачними сніданками. Конкурс полягав у тому, щоб у найкоротші терміни приготувати і презентувати свій сніданок командам-суперникам, а потім, обмінявшись смаколиками, разом попоїсти.
  • «Що? Де? Коли?». Конкурс профспілкових ерудитів: цікаві запитання і не менш цікаві відповіді на профспілкову тематику добре розім’яли мозок і не залишили байдужим жодного!
  • Робота за секціями:
    • Лідерство;
    • Командоутворення;
    • Ораторська майстерність;
    • Техніка ведення зборів.
На тренінгах-секціях студентство дізналося багато цікавого, взяло участь в ігрових вправах, на славу попрацювало.
  • Проект. Кожна команда представила свій проект на орієнтовну суму 10 тис грн. для реалізації у нашому університеті. Сподіваємося, скоро озвучені цікаві ідеї увійдуть у наше студентське життя.

І, звісно, внесли свої нотки у наш незабутній відпочинок традиційна нічна дискотека із запальними танцями до упаду, а також активна ранкова зарядка із жвавими вправами для бадьорості!

Школа студпрофактиву ЗНТУ – це прекрасний відпочинок, нові знайомства, добрі друзі, захоплюючі пригоди, незабутні емоції. Школа студпрофактиву ЗНТУ – це нові знання, корисні навички, важливий досвід, мистецтво взаємодії. Це те, без чого важко уявити повноцінне студентське життя.

Тож, дякуємо організаторам за прекрасну можливість спілкування у подібному форматі! Сподіваємося, Школа студентського профспілкового активу ЗНТУ і надалі буде радувати молодь кожної весни!

Сніжана Вичужаніна,
Прес-служба профкому студентів ЗНТУ