Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Земля – наш дім
  • 29 квітня 2021
22 квітня вся міжнародна спільнота відзначає День Землі: прославляють природу ,зустрічають птахів, всі небайдужі люди звертають увагу громадськості на існуючі глобальні проблеми. Без природи неможливе життя на Землі. Тому наша мета – навчити дітей не на словах , а на ділі допомагати Землі, а саме – не смітити, не руйнувати, не знищувати те, що нас оточує. Кожного року до цього яскравого і потрібного дійства долучається і наш ДНЗ «Малятко». В цьому році в дошкільному закладі «Малятко» Великобілозерської сільської ради з 22 по 28 квітня було проведено тиждень прибирання та благоустрою в рамках Міжнародного Дня Землі та Дня довкілля, з метою поліпшення стану довкілля, благоустрою, поширення екологічних знань серед вихованців.
 
 
За цей час було проведено санітарну обрізку дерев на території закладу, приведено в належний санітарний та естетичний стан дитячі майданчики, ліквідовано стихійне сміттєзвалище,  проведено висадку квітів.
 
 
Вихователями закладу проведено навчально-роз’яснювальну роботу з дітьми закладу щодо збереження довкілля  про необхідність економити електроенергію, воду, газ та необхідності сортування відходів; закликано не забруднювати навколишнє середовище. Робота проходить цікаво, творчо, нестандартно: у вигляді екологічних квестів, під час музичних занять.
 
 
В нашому ДНЗ «Малятко» ми щоденно виховуємо шанобливе ставлення до навколишнього середовища. Так вихователем ясельної групи Сапрікою Н В. було переглянуто  відеослайди про красу рідної природи; медичною сестрою Лобач Т.В . у середній групі було проведено фізкультурну розвагу “Сонце, повітря і вода – наші друзі”; у молодшій групі вихователем Сидоренко Л.П. проведено екологічний квест “Чисте довкілля – чисте сумління”; у старшій дошкільній групі вихователь  Бехтер І.О. провела заняття-подорож  “Земля – казкова планета, тільки потрібно її берегти” та ін.
 
Все це допомагає зрозуміти красу нашої планети, берегти та примножувати її багатства.
 
Завідувач ДНЗ «Малятко»
Великобілозерської сільської ради
І.Барановська