Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • В Мелітопольській міській організації підведено підсумки конкурсу на кращу первинку
В Мелітопольській міській організації підведено підсумки конкурсу на кращу первинку
  • 18 вересня 2014

В Мелітопольській міській організації Профспілки працівників освіти пройшов конкурс на кращу первинку. Міський етап проводився з першого березня по перше вересня 2014 р.

Метою огляду – конкурсу була активізація діяльності первинних профспілкових організацій, ПК з питань внутріспілкової, організаційної роботи та інших напрямків статутної діяльності, спрямованої на захист трудових соціально - економічних прав і інтересів працівників, посилення мотивації членства в Профспілці, підвищення авторитету та формування позитивного іміджу Профспілки; вивчення, узагальнення та поширення перспективного профспілкового досвіду, надання методичної та практичної допомоги профспілковому активу ППО.

Голови ППО надали документацію, матеріали, фотозвіти. Були проаналізовані та складені діаграми щодо динаміки членства в Профспілці, оздоровлення спілчан та їх дітей, тощо.

Переглянувши надані документи, комісія, крім зазначених вище заходів, особливу увагу приділяла таким питанням, як: охоплення працівників профспілковим членством; ведення профспілкового обліку; профспілкової документації згідно вимог та номенклатури справ; розподіл обов’язків між членами ПК; планування роботи ПК та ППО; проведення профспілкових зборів, засідань ПК, постійних комісій ПК; актуальність питань, що розглядались; колективно-договірне регулювання відносин соціальних партнерів, контроль за виконанням колдоговору.

Під час огляду комісія звертала увагу на організацію роботи з різних напрямків статутної діяльності. Це і робота з ветеранами, молоддю, інформаційна діяльність: співпраця зі ЗМІ, інформаційний профспілковий куточок; передплата профспілкової преси; фінансова діяльність, надання матеріальної допомоги членам Профспілки.

Члени комісії звернули увагу на естетичність, сучасність оформлення документації і матеріалів, фото, аудіо, відео – матеріали про діяльність ППО.

Комісія підвела підсумки та визначила переможців. На засіданні президії МО Профспілки була прийнята постанова про виплату заохочення за зайняті призові місця: І місце – гімназія №19, голова ППО – Плаксіна Г.В., ІІ місце – ДНЗ №41, голова ППО – Путра О.П., ІІІ місце – ЗОШ №23, голова ППО – Фурман Н.С., НЗ №8, голова ППО – Широкоград Л.В.

На засіданні ради МОП 11.09.2014 року голови ППО навчальних закладів були ознайомлені з висновками комісії, з досвідом роботи учасників конкурсу-огляду. Плаксіна Г.В., Фурман Н.С. показали мультимедійні презентації про роботу первинки, переможці були нагороджені Почесними грамотами міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Матеріали з досвіду роботи ППО залишаються в міській організації Профспілки для обміну досвідом та ознайомлення з ними малодосвідчених, новообраних голів ППО, а матеріали ППО гімназії №19, (голова ППО Плаксіна Г.В.) направлені на обласний етап конкурсу, і як вже стало відомо зайняли І місце. Вітаємо з перемогою!

Тетяна Маненко,
голова Мелітопольської МО Профспілки