Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • Вільнянській спеціальній загальноосвітній школі-інтернату 60 років
Вільнянській спеціальній загальноосвітній школі-інтернату 60 років
  • 8 листопада 2019
В 1959 році, коли відкрила двері тоді просто школа-інтернат, прийшли навчатися в більшості діти сироти, напівсироти. І там кожного дня із року в рік адміністрація, вчителі, працівники закладу приймали, зустрічали, навчали і виховували молоде покоління.
 
Основне кредо закладу –  це любов до дитини. Все було за ці роки: поразки і перемоги, надбання і втрати, але повага один до одного і велика любов до дітей – залишилася на протязі усіх цих років.
 
Сьогодні – це спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Запорізької обласної ради.
 
Профспілкова організація закладу, яку багато років поспіль очолює Криворучко Анна Вікторівна, вперше протистояла незаконним діям директора Вербової І.В. і стала ініціатором її звільнення.
 
З грудня 2014 заклад очолив Акімов Володимир Петрович – людина, любляча свою справу, дітей, господар. З його приходом в інтернаті закипіла робота і життя пішло в новому руслі. Разом с усім колективом Володимир Петрович за чотири роки створили заклад європейського типу. В цій домівці дітям затишно, тепло і комфортно, бо їдальня, спортивний зал, кабінети і класи обладнані відповідно до вимог сучасності. Перші класи обладнані згідно вимог нової української школи.
 
А біля будівель школи-інтернату прекрасний спортивний майданчик з тренажерами, поруч теплиця, а також ігровий майданчик. На подвір'ї окрім багатьох дерев і квітів є невеликий обладнаний водопад і три гарні, обладнані альтанки для дітей.
 
Просто заклад – казка!
 
7 листопада 2019 Вільнянська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат святкувала своє 60-річчя. На святі були присутні депутат обласної ради, голова районної ради, районної адміністрації, заступник директора департаменту освіти і науки України В.М. Захарчук, мер міста Вільнянськ, спонсори, ветерани праці, випускники, батьки. Всі гості привітали колектив і вручали грамоти і подарунки.
 
Голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки теж привітала ювілярів, вручила грамоти обласного комітету Профспілки і премії.
 
Вихованці школи-інтернату вітали гостей прекрасними номерами художньої самодіяльності.
 
Вельмишановний, Володимире Петровичу, високодостойний  колектив закладу,
учні, випускники, батьки!
 
Вітаємо вас з 60-річчям від дня заснування закладу!
 
Міцного здоров’я на многії літа, добра і добробуту, миру, злагоди, нових творчих злетів.
 
Прес-служба
обласної організації
Профспілки