Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • У Запоріжжі відзначили переможців конкурсу «Учитель року - 2019»
У Запоріжжі відзначили переможців конкурсу «Учитель року - 2019»
  • 28 березня 2019

Урочисте нагородження переможців та лауреатів обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2019» відбулося за участю голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, його заступника Едуарда Гугніна, голови обласної ради Григорія Самардака, директора Департаменту освіти і науки Тетяни Озерової, голови обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Надії Гринь 27 березня 2019 року.

Конкурс «Учитель року» тривав протягом трьох місяців - з грудня 2018 року по березень 2019 року. Освітяни змагалися в рамках заочного та очного етапів.

Як зазначила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова, цей конкурс був заснований ще у 1995 році для вшанування педагогів і талановитих освітян. Професійний конкурс започатковано з метою виявлення і стимулювання творчих пошуків педагогів, піднесення ролі вчителя у суспільстві, поширення перспективного педагогічного досвіду. Щороку кількість учасників конкурсу зростає. В 2019 році на участь у конкурсі було зареєстровано 4816 учасників по всій Україні. У Запорізькій області учасниками І етапу конкурсу стали 159 педагогічних працівників.

За підсумками конкурсу дипломом та грошовою премією за перемогу нагороджено: у номінації «Вчитель інклюзивного класу» - вчителя початкових класів опорного закладу загальної середньої освіти Новозапорізької школи Запорізького району Ганну Заставську; у номінації «Географія» - вчителя географії Запорізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №67 Олександру Гриценко; у номінації «Захист Вітчизни» - вчителя предмета «Захист Вітчизни» Більмацької спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів «Інтелект» Олександра Заярського; у номінації «Основи здоров’я» - вчителя основ здоров’я Запорізького ліцею №34 Світлану Прус; у номінації «Французька мова» - вчителя французької мови Запорізької гімназії №71 з поглибленим вивченням іноземної мови Ольгу Нестерову.

Нагороди переможцям вручили особисто очільники області.

Від обласної організації Профспілки переможців вітала її голова Надія Гринь. Учасникам конкурсу-членам Профспілки вона вручила Почесні грамоти обласного комітету, квіти і профспілкові виплати.

Цьогоріч церемонія нагородження була особливою. Вона проходила у великій залі адміністративної будівлі обласних органів влади. На неї були запрошені керівництво відділів і управлінь освіти, директори закладів, де працюють переможці, громадськість, представники галузевої Профспілки.

Комітет обласної організації Профспілки щиро вітає переможців обласного етапу конкурсу і бажає їм високих результатів на Всеукраїнському етапі!


Прес-служба
обласної організації
Профспілки