Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
З ювілеєм, люба «Веснянко»!
  • 11 жовтня 2018

Днями в святково вбраній залі Василів¬ської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 урочисто вітали учнів та гостей, які за¬вітали на ювілейний концерт Зразкового художнього ансамблю бандуристів "Веснянка", що діє при Василівському КПНЗ "Центр дитячої та юнацької творчості і туризму". На початку 90 років, 25 років тому Галина Іванівна Харченко - відмінник освіти України, Педагог з великої літери і просто яскрава, творча особистість, а ще - чарівна жінка - організувала цей колектив і стала його керівником. З того часу склад колективу постійно змінюється, адже на зміну випускникам приходять молодші учні, які також мріють про виступ на сцені. Нині ж у колективі 25 музично обдарованих дітей, які залюбки грають на бандурах. Голосочки - немов дзвіночки. Слухаєш і не наслухаєшся цього чарівного співу. Репертуар ансамблю складається відповідно до віку та рівня оволодіння інструментом. Передусім, він багатий на народну пісню і на твори сучасних українських композиторів. Успіхи колективу, творчі зростання дали йому змогу вийти на рівень обласних та Всеукраїнських фестивалів, таких як "Мала Хортиця", "Співає юність України", "Чисті роси", "Таланти твої, Запорізький краю!", "Спадщина", "Зоряниця", "Співочий степ", "Під срібний дзвін бандур" (місто Миколаїв) та Міжнародних фестивалів "Золота скарбничка" і фестиваль кобзарського мистецтва "Дзвени, бандуро!" (м. Дніпро).

Звісно ж, основна заслуга в тому, що ансамбль бандуристів так довго успішно працює і досягає високих результатів, нашої Галини Іва¬нівни. Тільки її велика любов до дітей, до бандури, до пісні і музики, до справи свого життя дає їй наснагу, силу і неймовірне терпіння. Неперевершені організаторські здібності, принциповість і вимогливість у поєднанні з високою професійною підготовкою, 50-річним педаго¬гічним стажем роблять Галину Іванівну визнаним пропагандистом кобзарського мистецтва на районному та обласному рівні. І доказ тому - численні Почесні грамоти і Дипломи Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти облдерж¬адміністрації, велике визнання у районі відділом освіти, районною організацією Профспілки та керівництвом району, що підтверджує своїми вітаннями на святі.

Що ж особливого в цьому ансамблі, чому за 25 років свого існування він не тільки не зменшує свій склад, а навпаки - кількість його учасників з кожним роком стає все більшою? Мабуть тому, що цей колектив давно став дійсно народним і вже сформувалися навіть цілі династії, якими пишаються бандуристи.

В цей день Галину Іванівну вітали також її учні, які справою свого життя теж обрали музику. Дехто з них навіть вже добре відомий всій Україні. Один з них - Євгеній Пихтін, в минулому - соліст ансамблю бандуристів "Веснянка", а нині - організатор і художній керівник фольклорного ансамблю "Громиця" (м. Київ). Ми, колеги - керівники гуртків нашого Центру дитячої та юнацької творчості пишаємося, що з нашого позашкільного закладу учні наших гуртків знаходять своє високе призначення в житті. Оце і є щастя,коли ти маєш шану від людей, вдячних і талановитих учнів і задоволення від справи свого життя.

З ювілеєм тебе, "Весняночко"! Нових творчих злетів і підкорення високих сцен!

З повагою
Юрій Таран –
голова ППО
Василівського
КПНЗ ЦДЮТТ