Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
ЗОШ №11 м. Мелітополя – 80 років
  • 7 жовтня 2016

Цього року, напередодні професійного свята, свій 80-річний ювілей відзначила загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 11. Старша за цей учбовий заклад в Мелітополі тільки гімназія № 10 і спеціалізована школа № 23. Ще задовго до початку свята в залі зібралися учителі, колишні директори, ветерани педагогічної праці, випускники минулих років. Кожному було про що згадати, розповісти про своє життя. Багато кольорів, багато посмішок, багато приємних слів, адже 80 - це дуже солідна цифра, це майже століття.

Цього дня зі сцени прозвучала історія школи, спогади про її першого директора, про його наступників, які за роки існування учбового закладу керували колективом.

Свою історію школа почала в 1936 році, ставши першим в місті учбовим закладом, побудованим за роки радянської влади. Першим директором школи був Іван Афанасьєв. Під час німецької окупації школа закрилася, в будівлі розташовувався німецький військовий госпіталь. Тільки на період, поки йшли військові дії, шкільні класи були порожні Але в 1943 році, як тільки Мелітополь був визволений радянськими військами, школа знову відкрилася і на шкільних перервах залунав дитячий сміх.

Нинішній директор 11-ої школи Маргарита Овсянникова розповіла, що колись вона прийшла в цю школу учителем і ось вже 25 років працює на благо навчального закладу. Слова вдячності прозвучали з її вуст учителям, у яких вона переймала досвід, учителям, які зараз разом з нею, міській владі, управлінню освіти, батькам за дітей і самим учням.

Зараз ЗОШ № 11 - це 533 учні, 42 педагоги і 18 технічних працівників. Усі разом святкують День народження рідної школи.

Офіційні і душевні слова поздоровлень прозвучали для ювілярів від заступника начальника управління освіти Олени Чернишової, провідного спеціаліста управління освіти Галини Демченко і голови міської організації Профспілки працівників освіти Тетяни Маненко.

З нагоди свята більшість педагогів школи було відмічено грамотами та подяками управління освіти Мелітопольської міської ради, міської організації Профспілки працівників освіти.

На концерті читали вітальні вірші першокласники - гучні хлопчики і сором'язливі дівчатка; танцювали вихованці шкільної студії "Маленька країна". Але, як виявилося, не лише учні можуть блищати талантами. Перед глядачами виступив вокальний колектив "Джерело", в складі якого молоді учителі. Свої таланти показали і випускники минулих років.

Закінчилось свято святковим салютом, гімном школи та бурхливими оплесками.

Прес-центр
Мелітопольської МО
Профспілки