Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
Навчання з питань охорони праці
  • 26 квітня 2024
 
Напередодні 28 квітня – Всесвітнього дня охорони праці Запорізькою обласною організацією разом із Запорізькою облпрофрадою організовано і проведено навчання профактиву (голів районних, міських організацій Профспілки, голів ППО, голів комісій ПК з охорони праці) з питань охорони праці на базі профспілкових курсів облпрофради. Заняття проводилось в 2 етапи:
 
17-18, 25-26 квітня. В них взяли участь 80 профспілковців.
 
Заняття та практичні відпрацювання проводили фахівці Південно-Східного міжрегіонального управління Державної службі з питань праці; Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, інші фахові спеціалісти з охорони праці. 
 
Слухачі отримали детальну інформацію з питань:
 
- Огляд сучасного стану та проблем охорони праці. Законодавство України з охорони праці. Організація роботи з охорони праці.
 
- Соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань.
 
- Гігієна праці. Медичні огляди. Надання першої допомоги потерпілим у результаті нещасного випадку.
 
- Розслідування та облік нещасних випадків, профзахворювань та аварій на виробництві.
 
- Громадський контроль за дотриманням законодавства з охорони праці. Повноваження і права профспілок у цій сфері. Практико-правові аспекти ведення колективних переговорів і формування розділу «Охорона праці» у колективному договорі. Електробезпека.
 
- Державне управління охороною праці. Вибухобезпека. Управління роботами з профілактики та ліквідації наслідків аварій.
 
Відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці комісією Держпраці та лекторською групою семінару було проведено перевірку знань слухачів з цих питань.
 
За результатами навчання слухачі отримають посвідчення.
 
 
Прес-служба
обласної організацією
Профспілки