Запорізька обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (ЗОО ППОНУ)
  • «Освітянська родина-2021»: запальна, креативна, молода!
«Освітянська родина-2021»: запальна, креативна, молода!
  • 25 червня 2021
 
Стало доброю традицією збиратися у дружньому колі  разом вчителів – душею і серцем молодих, креативних і завзятих, з якими поруч творчі, мудрі і досвідчені наставники. Цього року організатори фестивалю вже вдруге проводять  його на Херсонській землі, на березі теплого Азовського моря на Арабатські стрільці, де відбула справжня феєрія розуму, таланту та акторської майстерності. Девізом фестивалю традиційно лишаються слова: «Креативний педагог, дерзай бути мудрим!». Доречі, захід присвячений 25-річчю Конституції України та 30-річчю Незалежності України.
 
 
Урочистості розпочалися внесенням 6-метрового прапору. Всі присутні і гості у українських вишиванках, з національною символікою. «Освітянська родина єдина!»– доведено профспілковою організацією працівників освіти на чолі із Зоєю Мовчан. Тому на захід прибули вчителі Пологівської, Воскресенської та Новоселівської громади.
 
Ведуча Ірина Щвець надала слово заступнику Голови Пологівської міської ради Сергію Коліснику. Учасників фестивалю, навіть за сотні кілометрів, тепло вітали:  відбувся телефонний міст  з головою обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Надією Гринь, начальником відділу  освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Пологівської міської ради Сергієм Бандуркою. Присутніх вітала начальник відділу освіти, молоді, спорту та туризму Воскресенської громади Тетяна Харь.
 
 
Три дні поспіль ділилися досвідом, шанували керівників закладів освіти Любов Сковородку та Наталію Грицюк та вручили їм цінні подарунки. Також привітали колег, які пройшли випробовування на посаду керівників навчальних закладів Наталію Цикало та Поду Андрія.
 
Захід органічно поєднався із культурним та оздоровчим відпочинком. Так велика команда однодумців відвідала рожеве озеро,  а термальне джерело та солоне озеро дали змогу зарядитися енергією.
 
 
Віриться, що фестиваль  продовжуватиметься, адже кожному педагогу так важливо відчувати підтримку від колективів, профспілки, держави. Важливо переконатися, що обрали саме ту єдину і потрібну людям професію, і з новими силами, натхненням працювати далі, нести в світ знання, добро, віру у майбутнє.
 
Голова Пологівської районної
організації профспілки працівників освіти
Зоя Мовчан